Vyšetrovateľ spustil trestné stíhanie v prípade Glance House

05.12.2012 Bratislava

Bratislava 4. decembra (TASR) - Polícia spustila trestné stíhanie v prípade podozrivého prevodu bytovky Glance House v Bernolákove, ktorému mal pomôcť námestník generálneho prokurátora Dobroslav Trnka. TASR informovala hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Andrea Dobiášová.

"Vyšetrovateľ Národnej protikorupčnej jednotky začal trestné stíhanie vo veci pre podozrenie zo spáchania trestného činu zneužívania právomoci verejného činiteľa. Začatie trestného stíhania vo veci umožňuje vykonať ďalšie vyšetrovanie pre potvrdenie alebo vylúčenie spáchania vyšetrovaného trestného činu," povedala Dobiášová.

Podľa informácií, ktoré priniesol denník SME, je Trnka podozrivý, že prekročil svoje právomoci, pretože umožnil prevod bytovky v Bernolákove na spoločnosť CDI, ktorej konateľka figuruje v spore ako poškodená. Potom bola nehnuteľnosť prevedená na firmu Gapeja, ktorá je v konkurze. Tá patrí Štefanovi Ághovi, ktorý je bývalým spoločníkom podnikateľa z mafiánskych zoznamov Mariána Kočnera. Kočner je s Trnkom v priateľskom vzťahu. Nehnuteľnosť na katastri blokoval Úrad špeciálnej prokuratúry pre spor medzi bývalými spoločníkmi developérskej firmy. Podľa denníka SME poslal Trnka list jednej zo sporiacich sa strán, v ktorom súhlasil s prevodom bytovky.
 

Vyberte región